Skip to main content

Kozmetika Alcina

Alcina ponúka kompletný sortiment profesionálne pleťové, vlasové a dekoratívnej kozmetiky. Značka Alcina má významné postavenie v mnohých krajinách sveta. Alcina je značka ošetrujúca, vlasovej a dekoratívnej kozmetiky, ktorú založil v roku 1946 Dr Kurt Wolf. Počiatky siahajú až do roku 1905, kedy lekárnik Dr August Wolf založil v Bielefelde farmaceutický podnik zaoberajúci sa problematikou kože. Vďaka intenzívnemu výskumu vyvinul prvý dermatologicky účinné látky.

V roku 1942 prevzal vedenie firmy jeho syn Dr Kurt Wolf a naďalej viedol výskum úplne v šľapajach svojho otca. Zistil, že koža je zdravá a krásna len vtedy, ak sa nachádza vo svojej prirodzenej rovnováhe. A pretože každá pleť je iná, vznikli kozmetické prípravky Alcina, ktoré zodpovedajú individuálnym potrebám jednotlivých typov pleti.

Špecifikácia: Každá pleť je iná a má iné potreby. Preto pre vás ALCINA vyvíja kvalitnú kozmetiku, ktorá týmto špeciálnym potrebám odpovedá. V programe pleťovej kozmetiky nájdete prípravky nielen pre normálnu, mastnú a suchú pleť, ale aj pre pleť citlivú alebo problematickú.

Pleťová kozmetika Alcina

Typy pleti sú rozdielne, rovnako ako ľudia, ktorým patrí. Preto je nutné starostlivosť o pleť úplne individuálne prispôsobiť špecifickým požiadavkám rôznych typov pleti.

  • Pleťová kozmetika je vyvíjaná s cieľom udržiavať, posilňovať a chrániť rovnováhu pleti pred škodlivými vplyvmi.
  • Pleťová kozmetika je rozdelená do niekoľkých skupín. Každá skupina pleťovej kozmetiky Alcina spĺňa náročné požiadavky starostlivosti o daný typ pleti.

Pleťová kozmetika Alcina pre citlivú, normálnu a zmiešanú pleť

Zmiešaný typ pleti je najviac rozšírený. Je charakteristický mastnejším čelom, nosom a bradou. Táto stredná časť (tzv. T-zóna) má často rozšírené póry a väčší sklon k tvorbe kožných nečistôt. Tváre sú naopak suchšie, jemné a reagujú podstatne citlivejšie na vonkajšie aj vnútorné vplyvy. Normálna pleť sa vyskytuje len zriedka. Nie sú u nej viditeľné rozdiely medzi strednou a bočnou partií tváre. Pleť je jemná, svieža, dobre prekrvená a nereaguje precitlivelo. Prípravky pre citlivú, normálnu a zmiešanú pleť Alcina vyrovnávajú na Vašej pleti pomer tuku a vlhkosti a privádzajú ju do prirodzenej rovnováhy. Zabraňujú premasteniu strednej časti tváre a tvorbe kožných nečistôt.

Pleťová kozmetika Alcina pre suchú, extrémne suchú a zrelú pleť

Suchá pleť je v mladších rokoch tou najkrajšou, je jemná, ružová a s drobnými pórmi. S pribúdajúcimi rokmi začína pribúdať suchých vrások, pleť sa stáva veľmi citlivou, šúpe sa a často začervená. Je to spôsobené veľmi tenkou vrstvou ochranného plášťa kože. Ak máte suchú pleť, tak sú pre Vás určené prípravky zo série pleťovej kozmetiky Alcina pre suchú, extrémne suchú a zrelú pleť. Tieto prípravky optimálne rieši stav od pnutia až k popraskané pleti. Zaisťujú pleti rovnováhu tuku a vlhkosti, a tým vytvárajú účinnú ochranu proti vonkajším vplyvom.

Pleťová kozmetika Alcina pre mastnú až zmiešanú pleť

Mastná pleť je najlepšie odolná voči okolitým vplyvom a najpomalšie starne. Je to spôsobené nadmernou produkciou mazu, ktorý na Vašej pleti vytvára solídnu ochranu. Zároveň ale zanecháva na pleti mastný film a spolu s odumretými šupinkami kože upcháva póry. Táto pleť má väčší sklon k tvorbe kožných nečistôt a akné. Prípravky pre mastnú pleť Alcina Vašu pleť prečistí a dodajú pleti potrebnú dávku vlhkosti, obmedzia tvorbu mastného filmu na povrchu kože, zabráni tvorbe akné a kožných nečistôt a v neposlednom rade pleť upokojí.

Pleťová kozmetika pre efekt a exkluzívnu starostlivosť

Efektná starostlivosť pre vyššie nároky už svojim názvom naznačuje, že je určená pre pleť so špeciálnymi požiadavkami. Obsiahnuté exkluzívne receptúry, vysoko koncentrované účinné látky a cenné oleje odstraňujú nedostatky pleti a privádzajú ju do prirodzenej rovnováhy. Exkluzívne prípravky pleťovej kozmetiky z rady pre efekt a exkluzívnu starostlivosť môžete používať jednorázovo k dosiahnutiu okamžitého efektu, ako niekoľkodňovú kúru alebo ako alternatívu k bežnému dennému alebo nočnému krému.

Hyaluronová séria

ALCINA vyvinula inovatívny prístup v starostlivosti o pleť, ktorý je postavený na pokročilej forme kyseliny hyalurónovej. Jedná sa o kombináciu dlhých a krátkych reťazcov kyseliny, ktorá je pre pokožku optimálna. Kým dlhé reťazce váži vlhkosť a zaisťujú okamžite vyhladenú pleť, prenikajú krátke reťazce molekúl do hlbších vrstiev, kde podporujú lepšiu súdržnosť buniek a zaisťujú dlhodobý efekt. Pleť získava veľké množstvo hydratácie a dochádza k zmierneniu vrások.

Vyskúšajte hyalurónovú sériu – pleťový gél, očný gél a pleťový ošetrujúci krém sa skvele dopĺňajú, fluid na ruky zaistí silu hyalurónu vašim rukám.

Kruhy pod ocamiKozmetikaKyselina HyaluronováOmladeniePeeling
11 augusta, 2023

Tmavé kruhy pod očami: Zbavte sa ich s tipmi pre jasnejší vzhľad

Sú tmavé kruhy pod očami príčinou toho, že sa ráno cítite frustrovaní? Nebojte sa, existujú spôsoby, ako vyzerať sviežo a mladistvo. Tu je návod, ako na to: Dostatok spánku každú…
Ošetrenie pigmentových škvŕn v ordináciiOmladenieOšetrenia
2 októbra, 2023

Ošetrenie pigmentových škvŕn

Pigmentové škvrny sú prejavom nadmernej tvorby kožného pigmentu (melanínu) a môžu sa objaviť na rôznych častiach tela, najmä na tvári, rukách a nohách. Existuje niekoľko spôsobov, ako sa zbaviť pigmentových…

Leave a Reply

12 − 2 =